Niet tevreden? Geld retour!

Meest gestelde vragen over regenkleding

De afgelopen jaren zijn er veel vragen aan ons gesteld over onze regenkleding. Op deze pagina beantwoorden we vragen die de afgelopen jaren vaak gesteld werden en geven we extra handige tips!

Hoe valt de regenmode?

Dit verschilt per merk. Om je te helpen om de juiste maat te kiezen proberen we bij iedere regenjas, regenponcho en regenbroek een maattabel weer te geven. Zo kun je exact de regenkleding kopen die past bij jouw eigen maten. Mocht je toch vragen hebben, kun je ons altjd even contacten.

Hoe regendicht zijn de regenjassen?

Hipinderegen.nl verkoopt alleen regenkleding die je droog houdt. De waterdichtheid verschilt wel per merk. Waterdichtheid wordt gemeten in mm waterkolom en de stoffen worden getest om vast te stellen hoeveel druk ze kunnen weerstaan voordat ze gaan doorlekken. Hoe hoger de waterkolom, des te meer druk de stof kan verdragen. Technisch gezien is een waterkolom van 1000 mm waterdicht, maar Hipinderegen.nl verkoopt alleen regenkleding met een waterdichtheid hoger dan 5000 mm. Onze regenkleding is dus niet alleen hip, maar ook zeer functioneel.

Ademt de regenkleding?

Dit verschilt per merk en per type regenjas. Bij iedere regenjas of regenponcho staat vermeld of de stof ademend is. Het ademend vermogen wordt gemeten in het aantal grammen water dat een vierkante meter stof gedurende 24 uur doorlaat. Wanneer de regenjas een waterdampdoorlaatbaarheid van 5000 gram/m2 per 24 uur heeft is deze zeer goed ademend. Dit betekent dat je met deze regenjassen rustig kunt fietsen en wandelen zonder te zweten.

Hoe moet ik de regenkleding onderhouden?

We adviseren je de regenjas, regencape of regenbroek uit te hangen na gebruik, zodat de regenkleding goed droogt, zonder opgepropt te zitten. De coating van elke regenjas slijt namelijk. Voor ieder merk geldt een ander wasvoorschrift. De wasvoorschriften voor de verschillende merken vind je onderaan de productpagina's onder het tabje 'onderhoud':

• HappyRainyDays • Danefae • RAINS • Derbe • Blaest • Ilse Jacobsen

Zit jouw antwoord er niet tussen?

Neem gewoon even contact met ons op.